Pas gjashtëdhjetë vitesh martesë, ia zbuloi fshehtësinë në shtratin e vdekjes

0
Pas gjashtëdhjetë vitesh martesë, ia zbuloi fshehtësinë në shtratin e vdekjes Një çift bashkëshortor për gjashtëdhjetë vite me radhë i tregonte njëri-tjetrit çdo gjë...

Njeriu që pretendon se vera duhet të jetë hallall

0
Erdhi një njeri tek dijetari Ijas Ibën Mu’avijeh (një gjyqtar i mirënjohur Musliman që jetoi në vitin e dytë hixhrij në Basra, i cili...

Imam Ebu Hanifja dhe mijtë

0
Imam Ebu Hanifja dhe mijtë Një nxënës erdhi tek Imam Ebu Hanifja në shtëpinë e tij. Dhe nxënësi e vërejti se në shtëpinë e tij kishte...

Rrëfehet se një arabe njëherë e kishte marrë një ujk këlysh…

0
Rrëfehet se një arabe njëherë e kishte marrë një ujk këlysh, e kishte edukuar, e kishte ushqyer atë nga qumështi i cjapit të saj,...

Fëmija që bërtiste në namaz

0
Këtë ngjarje na e rrëfen Imam Ahmedi (Allahu xh.sh. e mëshiroftë). Ai thotë: Ishte një fëmijë që nuk i kishte mbushur ende dhjetë vjetë. Sa...

Rrëfimi për njeriun të cilit Allahu ia plotësoi çdo dëshirë

0
A keni dëgjuar ndonjëherë për Utbe El – Gulam? Imam Edh-Dhehebiu në librin Sijar e’lam En nubela e përshkruan si zahid, të devotshëm dhe...

Unë kisha qenë i verbër, e jo ai…‏

0
-Nuk i kisha kaluar të tridhjetat kur gruaja ime lindi fëmiun tonë të parë. Akoma vazhdoj dhe kujtoj atë natë me shokët e mi,...

"Baba, ti me vrave…" Histori e dhimbshme !!!

0
"Baba, ti me vrave…" Histori e dhimbshme !!! Ne nje rruge para syve te nje zonje, ndodhi nje aksident. Si pasoje nje djalosh plagoset rende,...

Ja vlen te lexohet – Kjo është drejtësia e Allahut…!!?

0
Musai a.s. e pyeti Allahun e Madhërishëm, duke i thënë: “O Zot, më trego si është drejtësia jote? Allahu i Madhërishëm i tha: “O Musa,...

“Duhet të pranoj. Unë jam i martuar dhe kam një dashnore”

0
Historia e mëposhtme mund të jetë tronditëse, por fjalët e saj janë shumë të urta… “Duhet të pranoj. Unë jam i martuar dhe kam një...