Cila erdhi e para, pula apo veza?

0
Në popull qarkullon një fjali shumë e thjeshtë. E kanë modernizuar palidhje! P.sh. "Cila erdhi e para, pula apo veza"? Por ti mos u lodh, unë...

Dy dobitë që do të fitosh nese sillesh i butë

0
Ibën Uthejmini (Allahu e mëshiroftë) thotë: “Nëse je i butë, do të fitosh dy dobi madhështore: Së pari: Do fitosh dashurinë e Allahut të Lartmadhëruar, sepse...

A e di kur duhet të qash për veten?

0
A e di kur duhet të qash për veten?? – Kur e sheh të keqen dhe nuk e urren dhe kur e sheh të mirën...

MOS U DORËZO!!

0
MOS U DORËZO!! Ka mundësi të biesh në gjynah pas gjynahut. Pendohesh .. prapë biesh në gjynah .. pastaj pendohesh dhe prapë biesh në gjynah. Derisa, mendon...

Këshilla të arta nga dijetarët

0
Këshilla të arta nga dijetarët “ Por – elhamdulilah – sa herë që lind një bidat, Allahu me mirësinë e Tij nxjerr dikënd që ti...

Gjynahet largojnë engjëjt prej njeriut’

0
Gjynahet largojnë engjëjt prej njeriut’ Pasojë e gjynaheve është fakti se ato largojnë nga njeriu mikun e tij, krijesën më të dobishme për të, atë...

Jepja hakun secilës gjë (Rasti me Selmanin dhe Ebu Dardanë)

0
Ebu Xhuhejfa r.a. tregon: “Pejgamberi a.s. vëllazëroi Selmanin me Ebu Derdan. Selmani i shkoi atij për vizitë dhe e gjeti (të shoqen e tij) Umm...

Hipnoza në Islam

0
Të flasësh për hipnoz Të flasësh për hipnozën dhe se çfarë dispozitash ka Islami ndaj kësaj problematike, duhet qasje e shumanshme si dhe njohuri të...

8 gjërat që duhet të largohesh kur bëhesh musliman

0
Cfarë gjërave duhet që t’u largohet 1-Duhet të largohet nga shirku me të gjitha llojet dhe format e tij. Shirk është adhurimi i tjetër kënd...

William Robertson Smith: Vetëm me diktaturë dhe qeveri kukulla pengohet ushtrimi i fesë nga...

0
Orientalisti William Robertson Smith thoshte: Nëse muslimanëve u jepet liria dhe u lejohet të ndërtojnë sisteme shoqërore demokratike atëhere islami do të ngadhënjejë mbi demokracinë...