Sunday, November 27, 2022

Borxhi i keq

0
Borxhi i keq është një lloj i borxhit që një kompani B i ka kompanisë A e që kompania A nuk pret kthimin e...

Cash flow

0
Cash flow (shq.kesh flou) ose rrjedha e parave - Nënkupton kapacitetin e lëvizshmërisë së lirë të parasë në kompani.

Standardet apo Certifikimet ISO

0
Çertifkimi është prova e përputhshmerisë me normativën, e vendosur nga Enti ose Organizata. Çertifikimi është nje garanci e shkruar, e lëshuar nga një ent,...

Migrenë

0
MIGRENË f. mjek. Sëmundje që shfaqet me dhembje të herëpashershme e të forta të kokës, zakonisht në njërën anë.

Melhemi

0
MELHEM m. bised. 1. mjek. Qull i trashë, që përgatitet duke përzier barna të ndryshme me lëndë të yndyrta, me të bardhën e vezës etj....

Majasëlli

0
MAJASËLL m. mjek. Sëmundje që shfaqet me zgjerim të venave në fund të zorrës së trashë dhe që shkakton rrjedhje gjaku; hemorroide. Bar majasëlli. Vuante...

Murtajë

0
MURTAJË f. mjek. 1. Sëmundje ngjitëse shumë e rëndë, që shkaktohet nga një virus i posaçëm, përhapet shumë shpejt, shfaqet me zjarrmi e dobësi të...

SADIST, SADIZËM

0
SADIST m. 1. mjek. Ai që vuan nga sadizmi. 2. Ai që ndien kënaqësi kur u shkakton mundime dhe vuajtje të mëdha të tjerëve; kriminel i...

Agar

0
Agar. m. spec. Lëndë e qullët që nxirret nga disa leshterikë dhe që përdoret si mjedis ushqyes për mikrobet në laboratore, në industri etj.

Adjutant

0
ADJUTANT m. sh. usht. Oficer i caktuar pranë një komandanti, pranë një oficeri të lartë ose pranë një shtabi për të kryer detyra ndihmëse, oficer...