Domatet Luftojnë Shumë Sëmundje Dhe Janë Më Të Fuqishme Të Gatuara

0
Të ngrënit e shumtë të domateve dhe të produkteve të tyre është e lidhur me forcimin e shëndetit dhe me zvogëlimin e rrezikut për...

Tatuazhi dhe dëmet fizike

0
Islami ka ndaluar tatuazhet ndërsa i Dërguari i Allahut, paqja dhe mëshira e Zotit qoftë mbi të, i ka mallkuar ata që veprojnë një...

Arsyet që nuk i keni ditur pse duhet ta konsumoni ujin

0
Nga të gjitha ushqimet dhe artikujt, që janë pa kalori, thuajse që nuk kushton fare, por me rëndësi të veçantë për jetën dhe ekzistencën...

Lodrat mund të jenë të rrezikshme për fëmijët

0
Lodrat janë pjesë e rëndësishme për zhvillimin psikologjik të një fëmije, ndaj përgjegjësia kryesore për përzgjedhjen cilësore të tyre, mbetet vetëm në dorën e...

Specat djegës mbrojtës të zemrës

0
Kur hani spec djegës, në gojë ju shkrihet një përzierje kimikatesh, e cila quhet kapsaicinë.Hulumtuesit kanë zbuluar që përbërësit e specit të thatë të...

Nje molle ne dite, mban mjekun larg jush

0
"Një mollë në ditë e mban mjekun larg nesh". Kjo thënie e vjetër na kujton efektet pozitive të këtij fruti te shëndeti ynë, por...

Mjekësi, gjuhët e huaja largojnë sklerozën

0
Nëse dini të flisni rrjedhshëm të paktën një gjuhë të huaj, atëherë kjo gjë largon rrezikun e sklerozës, konstaton një studim britanik. Shkencëtarët e...

MISVAKU NE HIGJIENEN ORALE

0
Rritjet e fundit të çmimeve për produktet bazike si buka, vaji, sheqeri dhe artikuj tjerë kanë një adresë. Sipas të dhënave të fundit të...

Obesiteti, sëmundje e shekullit 21

0
Për pasojat e obesitetit ka ditur edhe Hipokrati para 2000 vitesh me thënien e tij se “Vdekjet e papritura janë shumë më te shpeshta...

Hipertensioni në shtatzëni, EPH gestozat

0
Shtatzënia mund të shkaktojë ngritjen e shtypjes së gjakut ose mund të sjell deri te përkeqësimi i shtypjes paraprakisht të lartë që bënë pjesë...