Çmenduri: Që të “afrohen” tek Zoti, hanë bari

0
137

Hani bar që të jeni më pranë Zotit! Ky ka qenë predikimi i një pastori afrikano-jugor që ka shtyrë dhjetra ndjekës të tij të shtrohen “në kullotë”.

Gjatë një shërbese në selinë e tij në Garankuva, në veri të Pretorias, pastori i një sekti të krishterë, Lesego Daniel u kërkoi dhjetra ndjekësve të tij që sipas nën frymën e Zotit, se trupi i njeriut mund të funksionojë duke ngrënë gjithcka, të hanin bar.
Pa u menduar dy herë, ndjekësit e tij më të verbër u shtruan “në kullotë” për vaftin e radhës. Por pak minuta pas ngrënies thuajse të gjithë ata filluan të ndjejnë dhimbje të forta në stomak dhe nisën të nxjerrin atë që kishin ngrënë.

Rasti në fjalë ka shkaktuar debat në vendin afrikan. Mediat dhe politikanët kanë dënuar thirrjet e pastorit, ndërsa ky i fundit u përgjigj se “Zoti është në veprim dhe qingjat e tij po e vërtetojnë këtë”./ind/kohaislame