Dështimi i grushtit të shtetit në Turqi nëpërmjet imazheve

0
331

Pamjet e mëposhtme të marra gjatë dhe pas përpjekje së dështuar për grusht shteti në Turqi tregojnë ngjarjet e atyre momenteve tronditëse…

Një tank i ushtrisë turke ecën në rrugët e Ankarasë. 16 Korrik 2016 (Reuters)1.Një tank i ushtrisë turke ecën në rrugët e Ankarasë, 16 Korrik 2016 (Reuters)

Ushtarët hyjnë në urën ‘Fatih Sulltan Mehmet’ në Stamboll më 16 Korrik 2016 (AFP).2.Ushtarët hyjnë në Urën Fatih Sulltan Mehmet në Stamboll më 16 Korrik 2016

Ushtarët bllokojnë hyrjen e urës së Bosforitnë Stamboll, e cila lidh Europën me Azinë  më 15 Korrik 2016. (Reuters).

3.Ushtarët bllokojnë hyrjen e urës së Bosforit në Stamboll, e cila lidh Europën me Azinë  më 15 Korrik 2016

Protestues kundër grushtit të shtetit valëvitin flamurin turk në sheshin Taksim më 16 Korrik 2016. (AP).4.Protestues kundër grushtit të shtetit valëvitin flamurin turk në sheshin Taksim më 16 Korrik 2016.

Qytetarët turq falen në rrugë gjatë përpjekjes për grusht shteti. (Twitter/@SayBismillah)5.Qytetarët turq falen në rrugë gjatë përpjekjes për grusht shteti.

Një protestues shtrihet përballë një tanku. (Twitter/@MahkhdoomQaiser)6.Një protestues shtrihet përballë një tanku.

Pamje nga brenda ndërtesës së parlamentit në Ankara pas përpjekjes për grusht shteti. 16 Korrik 2016. (Reuters)7.Pamje nga brenda ndërtesës së parlamentit në Ankara pas përpjekjes për grusht shteti. 16 Korrik 2016.

Zyra e dëmtuar e kryeministrit brenda parlamentit në Ankara. 16 Korrik 2016. (AP)8.Zyra e dëmtuar e kryeministrit brenda parlamentit në Ankara. 16 Korrik 2016

Pamje nga shkatërrimi brenda parlamentit në Ankara pas përpjekjes për grusht shteti. 16 Korrik 2016. (Reuters)9.Pamje nga shkatërrimi brenda parlamentit në Ankara pas përpjekjes për grusht shteti. 16 Korrik 2016.

Policia turke ndalon disa ushtarë turq të dyshuar për pjesëmarrje në grushtin e shtetit. 16 Korrik 2016.10.Policia turke ndalon disa ushtarë turq të dyshuar për pjesëmarrje në grushtin e shtetit më 16 Korrik 2016.

Qytetarë turq dhe oficerë policie mbi një autoblind në Stamboll në rrugën “Vatan” më 16 Korrik 2016. (AA)11.Qytetarë turq dhe oficerë policie mbi një autoblind në Stamboll në rrugën Vatan më 16 Korrik 2016.

Një oficer policie duke përqafuar një person mbi një tank në zonën e Uskudarit në pjesën aziatike të Stambollit më 16 Korrik 2016.12.Një oficer policie duke përqafuar një person mbi një tank në zonën e Uskudarit në pjesën aziatike të Stambollit më 16 Korrik 2016.

Njerëz në Aeroportit “Ataturk” duke festuar dështimin e grushtit të shtetit. 16 Korrik 2016. (AP)13.Njerëz në Aeroportit ‘Ataturk’ duke festuar dështimin e grushtit të shtetit. 16 Korrik 2016.

Njerëz duke festuar pasi rreth 50 ushtarë të përfshirë në grushtin e shtetit dorëzohen në Urën e Bosforit në Stamboll. 16 Korrik 2016. (Reuters)14.Njerëz duke festuar pasi dorëzohen rreth 50 ushtarë të përfshirë në grushtin e shtetit dorëzohen në Urën e Bosforit në Stamboll. 16 Korrik 2016. (Reuters)