Dhunti hyjnore, që shpesh i neglizhojmë…

“All-llahu ia jep shumëkujt shëndetin, zgjuarsinë, pasurinë dhe bukurinë me masë të caktuar… Por, Ai ia jep qetësinë të përzgjedhurve të Tij besimtarë. Ajo është një nga shkaqet e lumturisë së njeriut në këtë botë!
Qetësia është frut prej fruteve të dashurisë së All-llahut për robin e Tij!
Prej shenjave të dashurisë së Tij ndaj teje është të të dhurojë edhe kënaqësinë me atë që të ka dhënë!
Dmth, të jesh i kënaqur me jetën tënde, me pozitën që ke, me fëmijët e tu, me familjen tënde, me të ardhurat mujore dhe me çdo gjë që të ka vënë në shërbim!
Pasha All-llahun, po ta hapim zemrën e besimtarit të kënaqur, do të gjenim brenda saj aq lumturi sa, po t’ia ndanim krejt banorëve të tokës, do u mjaftonte!” – Dr. Ratib Nabulsi.

Përktheu nga arabishtja dhe përshtati në shqip:

Muhamed B. Sytari

Artikulli paraprakBurgjet në Shqipëri – dhunë, sëmundje dhe mbipopullim
Artikulli vijuesShkodran Mustafi rrëfen për Bild: Pse Islami është gjëja më e rëndësishme në jetën time