Domethënia e simbolit të dy gishtave

Shenja “V” është një gjest shumë popullor, ku gishti tregues dhe gishti i mesit formojnë gërmën V, ndërsa gjithë gishtërinjtë e tjerë rrijnë të mbledhur.

Ajo ka shumë domethënie, në varësi të kontekstit kulturor. Mund të përfaqësojë paqen, fitoren, suksesin ose miratimin.
Por mund të tregojë edhe përbuzje ose injorim. Kujdes pra!

Artikulli paraprakPo përgatitet një marrëveshje e re për demarkacionin
Artikulli vijuesMësojani fëmijës vetëmbrojtjen