Egjipt: Protesta të freskëta

0
184

Mbështetësit e presidentit të rrëzuar Muhamed Mursi organizuan edhe sot protesta të freskëta për të kërkuar fundin e grusht shtetit ushtarak.

Demonstruesit kanë qenë tejet aktiv gjatë 101 ditëve të kaluara, që nga përbysja e presidentit më 3 korrik.
Tubimet e sotme vijnë menjëherë pasi Aleanca Kombëtare për Mbrojtjen e Legjitimitetit, një koalicion i grupeve pro-Mursi, tërhoqi thirrjet për demonstrata në sheshin Tahrir të Kajros.
Koalicioni argumentoi se tërheqja erdhi në përgjigje të thirrjeve nga intelektualët, dhe se kjo ka për qëllim parandalimin e gjakderdhjes. /mszh/kohaislame