Ekstremi hungarez kërkon zero tolerancë ndaj romëve

0
204

Në Hungari, partia e ekstremit të djathtë “Jobik” ka bërë thirrje për zero tolerancë ndaj krimit të romëve.

Duke iu adresuar qindra mbështetësve në Budapest, udhëheqësi i partisë, Gabor Vona, ka thënë se secili anëtar i komunitetit që nuk pajtohet, “duhet të lërë vendin”.
Qeveria ka dënuar tubimin.
Tensionet midis romëve, që kapin shifrën nga 500,000 deri në 700,000, dhe hungarezëve të tjerë janë rritur në kohën kur Hungaria është zhytur në recesionin e dytë për katër vjet.
Minoriteti rom në Hungari vuan nga diskriminime të shumta në tregun e punës./BS/kohaislame