Essad: Gjermania, ndërmjetëse e paqes

0
177

Diktatori sirian, Bashar al-Essad, ngriti mundësinë që Gjermania të veprojë si ndërmjetëse, në gjetjen e një zgjidhje diplomatike për t’i dhënë fund luftës civile 30-mujore që ka shkatërruar vendin e tij dhe ka shkaktuar mbi 300 mijë viktima.

Në një intervistë për revistën “Der Speiegel”, Essad deklaroi se “do të ndihesha shumë i kënaqur nëse negociatorët e paqes do të vinin prej Gjermanisë”.

Megjithatë, presidenti theksoi se Damasku zyrtar nuk do të hyjë në asnjë lloj negociate për paqen, nëse kryengritësit nuk do të ulin të parët armët.