Flokë të shëndetshëm vetem me vaj ulliri

0
205

Nësë keni flokë të dëmtuar nga boja? Fije të dobëta, rënie të shumta, maja të djegura? Trajtimet kozmetike janë shumë të kushtueshme për buxhetin tuaj ekonomik? E keni bërë provë t’i trajtoni ato me trajtime natyrale? Në bazë të kërkimeve dhe të eksperimentimeve të shumta të bëra me maska natyrale kanë rezultuar të jenë mjaft të dobishme për rigjenerimin dhe mbajtjen në formë të shëndetshme për flokët ose lëkuren tuaj.

Një tjeter medikament natyral por shumë i efektshëm që ju të keni flokë të shëndetshëm është vaji i ullirit. Lyeni flokët të pakten një herë në javë me vaj ulliri, i lini të qëndrojë rreth 2-3 orë, pastaj i lani ato me shampo dhe ujë të ngrohtë. Vaji i ullirit është një përbërës shumë i rëndësishëm edhe për maskat e ndryshme të fytyrës ose të trupit.
Një tjeter efekt pozitiv nga vaji i ullirit është efekti mbrojtës ndaj rrezëve të diellit. Nëse ju e lyeni lëkuren shpesh me vaj ulliri në momentet që ju ekspozoheni në diell si në periudhen ku ju jeni me pushime verore, në plazh do t’ju ndihmojë që ju të keni një lëkure plot me shkëlqim dhe të shëndetshme.