Grejpfruti, i ndaluar kur jeni duke pire disa lloj medikamentesh

0
157

Konsumimi i grejpfrutit nderkohe qe jeni duke pire disa medikamente nuk keshillohet. Ja cilat jane keto medikamente.

Nëse grejpfruti ndërvepron me disa medikamente pasojat mund te jene te padëshirueshme. Nder to mund te përmendim: ato kundër kolesterolit, benzodiazepina (qetësues), anditedpresivet apo edhe medikamentet për problemet e zemrës.

Sipas disa studimeve qe janë bere grejpfruti pengon disa enzima te cilat bëjnë përthithjen e medikamenteve dhe mund te arrihet mbidoze. Ne raste te tjera, me te rralla, është vene re një ulje e përqendrimit te medikamentit ne gjak, pra medikamentet nuk japin rezultatin e duhur. Disa efekte te padëshirueshme janë: probleme me muskujt, me veshkat, te dridhura, hemorragji dhe ne rastin me te keq mund te ketë edhe vdekje.

Disa thonë qe edhe lëngu i portokallit mund te sjelle probleme, por ende nuk janë zbuluar detaje te mëtejshme. (marre nga 7sur7)/kohaislame