Imam Shafiu dhe njeriu që i donte debatet

Një ditë një njeri që donte të debatoj shkoi tek Imam Shafiu dhe e pyeti:

“E dimë se shejtani është i krijuar prej zjarri, po si do ta dënoj me zjarr Allahu?!”

Imam Shafiu mendoi pak dhe më pas solli një copë tokë të thatë dhe me atë e goditi njeriun. Në fytyrën e njeriut mund të shihej dhimbja dhe zemërimi.

Imam Shafiu e pyeti: “A të shkaktova dhimbje?”

Ai u përgjigj: Po.

Imam Shafiu përsëri e pyet: “Si është e mundur që ti je krijuar nga toka, ndërsa toka të shkakton dhimbje?!

Njeriu nuk tha asgjë dhe e kuptoi qëllimin e imamit. E kuptoi rastin e shejtanit: Allahu e ka krijuar nga zjarri dhe me zjarr do ta dënoj.

Përshtati: Islampress

Artikulli paraprakBibla dhe Kur’ani: Para sa vitesh ka filluar jeta e Ademit (alejhi selam) në tokë?
Artikulli vijuesSakrifica e Sulltanit për Klubin shqiptar që organizoi Kongresin e Manastirit