Këto 12 gjëra të përditshme së shpejti do të zhduken (FOTO)

Shumë gjëra u zhdukën me avancime teknologjike të pafundme, ka shumë gjëra të tjera që do të shkojnë jashtë modës ose të bëhen të padobishme për asgjë në të ardhmen e afërt.

Ne kemi përmbledhur disa gjëra që ju nuk mund ta imagjinoni jetën tuaj pa to deri tani, por ato nuk mund të jenë fare të njohura për brezin e ardhshëm. Kjo listë mund të jetë e habitshme për ju, pasi përmban disa nga gjërat tuaja të preferuara, transmeton Kumti.com

12. Çokollata

 

 

Ne nuk duam t’ju shokojmë ju, por të përballojmë të vërtetën e hidhur. Ju mund t’i thoni lamtumirë çokollatës tuaj të preferuar një ditë. Duke marrë parasysh ritmin në të cilin reduktohet prodhimi i kakaos, koha nuk është larg kur çokollatat mund të zhduken tërësisht. Analistët besojnë se hendeku gjithnjë në rritje midis kërkesës dhe furnizimit të çokollatës do të rritet vetëm në të ardhmen.

Ne ju thamë se kjo listë do të ishte e habitshme. Filloni të grumbulloni! Shpresojmë që kjo ëmbëlsirë e kuqe dhe jeshile do të kompensojë fantazinë tuaj të preferuar të çokollatës.

11. Ari

 

Kjo mund të vijë si një lajm i keq për shumë njerëz atje. Metali i verdhë po zhduket ngadalë nga sipërfaqja e Tokës dhe minatorët po tërheqin veten nga ky biznes. Investimet në ar janë duke rënë, dhe furnizimi pritet të shohë një rënie prej 15-20% në vitet e ardhshme.

10. Paraja

 

Paraja, madje edhe kartat e kreditit dhe kartat e debitit për këtë çështje, së shpejti mund të mos bëjnë ndonjë kuptim. Ashtu siç askush nuk mendonte 50 vjet më parë se paraja do të zëvendësohet me kartela, 50 vitet e ardhshme do të shohë një transformim tjetër në metodat e transaksioneve. Telefoni juaj i mençur dhe shenjat e gishtave do të jenë të mjaftueshme për të blerë sendet tuaja të preferuara. Pyesim veten se çfarë do të mbani në portofolin tuaj?

9. Nënshkrimi

 

Nënshkrimet së shpejti do të bëhen një gjë e së kaluarës. Avancimi më i fundit në teknologji është biometria si iris, gjurmët e gishtave dhe njohja me zë. Nuk ka shanse që dikush të mund të prodhojë lexime të rreme të irisit ose shenjat e gishtërinjve.

8. Telekomandat

 

Sa telekomanda keni në shtëpi tani? Ekziston një varësi e madhe nga këto ojekte drejtkëndëshe. Përveç kësaj, ata vazhdojnë të humbasin dhe përfundojmë duke kërkuar për ta.
Megjithatë, me Internetin e Gjërat (IoT) duke parë përparime të rregullta, nevoja për një telekomandë së shpejti do të përfundojë. Telekomandat me zë dhe kërkimet me zë do të jenë të mjaftueshme për të ndryshuar kanalet. Amazon Echo është një shembull i ngjashëm që përdor komandat zanore.

7. Bllokimi i trafikut

 

A nuk duket kjo një ëndërr? Së shpejti do të jetë një realitet në sajë të makinave pa shofer. Këto makina nxiten automatikisht dhe nuk bëjnë gabime. Kështu, me të gjitha makinat që lëvizin në mënyrë të sigurt, nuk duhet të ketë bllokime të trafikut që ekzistojnë në ndonjë rrugë. Gjithashtu pritet që edhe pasqyrat e makinave nuk do të kërkohen në këto makina robotike. Disa nga kompanitë më të mira të makinave kanë filluar të prodhojnë makina të tilla pa pasqyrë.

6. Punëtorët e ushqimit të shpejtë

Marrja e urdhrave, përgatitja e ushqimeve dhe shërbimi i mysafirëve janë punë që do të trajtohen lehtësisht nga botët. Ndërsa ekranet me prekje do të instalohen për zgjedhjen e artikujve nga menyja, ushqimi juaj i preferuar do të grumbullohet nga vetë botët. Dorëzimi i ushqimit nuk do të jetë i madh atëherë.

Ju mund të prisni një artist të stacionuar në restorant vetëm për t’ju bërë të ndiheni një prani njerëzore!

5. Kirurgët

Profesionistët e kualifikuar në fushën mjekësore së shpejti do të kërkojnë një ndryshim të punës. Me zbulimin artificial dhe zgjidhjet robotike duke fituar kontroll, të gjitha operacionet e mëdha dhe operacionet mund të ndërmerren nga botët. A do të ndihesh më e sigurt apo më skeptik?

4. Diabeti

Diabeti mund të na thotë lamtumirë në të ardhmen. Së pari, shkencëtarët po kërkojnë tashmë një klon sheqerësh që do të duken dhe do të shijojnë njësoj sikur sheqeri pa efekte të këqija. Dhe nëse kjo nuk do të mjaftojë, njerëzit me diabet do të jenë në gjendje të implantojnë një insekt të shëndetshëm të qelizave të Langerhans në pankreasin e tyre për të parandaluar diabetin.

3. Privatësia

Kudo që të jeni, kudo që të shkoni, me avancimin e IP-së, gjithmonë do të jeni nën shikim. Zakonet e tua të klikimeve dhe modelet e blerjeve së shpejti mund të regjistrohen dhe nuk do të bëjë dallime nëse keni dalë jashtë linje ose jashtë linje.

Kjo mund të mendohet gjithashtu si fundi i privatësisë. A jemi gati për të?

2. Çelësat

 

Çelësat do të bëhen klishe në 20-30 vitet e ardhshme. Ju mund të keni për të marrë fëmijët dhe nipërit tuaj në muze për t’i treguar ato këto sende të lashta. Pra, kush do të kujdeset për sigurinë e sendeve tuaja? Epo, së shpejti do të keni lexues të kartave kryesore për të bërë punën. Disa kompani të makinave kanë futur tashmë vetura me ndezje të butonave.

1. Adapterët -Karikuesit

Ngarkuesit që ju thjesht nuk mund të përballojë për të humbur së shpejti do të bëhet e panevojshme. Në botën wireless të rrjetit Bluetooth, NFC dhe Wi-Fi, gjithçka që mund të kemi nevojë do të jetë një sipërfaqe e ngarkimit – pa asnjë litar, natyrisht. Ju mund të mendoni se kjo tashmë është krijuar nga Tesla, por ka më shumë.

Ka një shans që ngarkimi i largët së shpejti të bëhet realitet dhe ju do të jeni në gjendje të ngarkoni telefonin tuaj nga kudo pa ndonjë kontakt fizik fare.

Jeta mund të duket shumë më e rehatshme me të gjitha këto gjëra rreth nesh. Por sapo të ikni, mund të mendoni se kurrë nuk keni nevojë për to fare. Çfarë mendoni se do të jetë rezultat i ndryshimeve të tilla drastike./Kumti.com

Artikulli paraprakShefi i rrjetit social më të madh në botë ka humbur 3.3 miliardë
Artikulli vijues4 Dallimet kryesore mes Bletëve dhe Grerëzave