Kjo xhami nuk është në këtë planet!

0
246

Kjo Xhami duket sikur është në një planet tjetër, por në fakt ajo është në Katar.

Nga jashtë ka pamjen e një anije ajrore e cila sapo ka zbritur në tokë.

10861068_938708086191948_5086037380780209285_o

masterplan_top_550x300

Dhe minaret e saj ngrihen lart në ajër  drejt Mekës – drejtimin e lutjes për muslimanët në mbarë botën.

qatar foundation 2


qatar foundation 3

Oborri në qendër të xhamisë është e dekoruar me kaligrafi dhe modele gjeometrike.

qatar faculty of islamic studies

Xhamia ka pesë shtylla që përfaqësojnë pesë shtyllat e Islamit rreth të cilëve rrjedhin katër lumenj. Të katër lumenjët përfaqësojnë katër lumenjtë e Xhennetit – të verës, qumështit, mjaltë dhe ujë.

chantelle2

Brenda, ka hapësirë namaz për burrat dhe hapësirë për gratë në galerinë më lart – Xhamia ka një kapacitet prej 1,800 njerëzve. Ajetet Kur’anore janë në qendër të tavanit të cilat çojnë në Mihrab – një tipar që është gjetur në planet tradicionale të xhamive.

marhaba qatar


Një tipar i veçantë është ndriçim të cilat janë emetuar nga hapjet trekëndësh të madhësive të ndryshme. Për besimtarë, është ndjenë sikur ata janë duke u lutur nën yje!

chantelle

 

1B8A9754

 

qatar foundation

Mihrabi është me një teksturë të artë dhe në të shkruan një ajet Kuranor e cila përkthehet si:
” Pra kthehu anës së xhamisë së shenjtë (Qabes), dhe kudo që të jeni (o besimtarë) kthehuni kah ajo anë.” 2:11

chantelle 3KOHAISLAME/