Ky test me 3 pyetje mund të përcaktojë intelektin tuaj

Në vitin 2016, hulumtimi i kryer nga psikologët evolucionistë shqyrtoi se si dendësia e popullsisë prek një individ. U zbulua se njerëzit me IQ të lartë treguan karakteristika të ngjashme.

Kumti ju ofron 3 pyetje që do t’ju ndihmojnë të zbuloni nëse jeni një prej tyre. Duhet t’ju kujtojmë se testi është tërësisht subjektiv.

1. A mund të jetoni në një pjesë të populluar shumë të një qyteti të madh?

Jo, shumë njerëz më nxjerrin në pah.
Unë nuk do te mërzitem; Do ndihesha si në shtëpi.

2. A ndiheni të trishtuar apo të vetmuar dhe përjetoni “simptoma të tërheqjes” nëse nuk jeni në kontakt të vazhdueshëm me miqtë tuaj?

Pak a shume.
Jo ne te vertete.

3. Pajtoheni me përgjigjen?

 

Cili laps është më i gjatë

 

Rezultati

 

Nëse zgjidhni opsionin e parë në çdo pyetje, atëherë ndoshta jeni të lartë në “indeksin e lumturisë”.

Nëse zgjidhni opsionin e dytë në çdo pyetje, posedoni cilësitë tipike të dikujt me një IQ të lartë.

Siç ka treguar hulumtimi, ata me aftësi të fuqishme intelektuale janë më të aftit për të zgjidhur detyrat evolucionare dhe ato përshtaten më shpejt me mjediset e reja (në këtë rast, zonat me popullsi të madhe të qyteteve të mëdha). Për shkak se këta njerëz janë më të mirë në menaxhimin e stresit të jetesës në një metropol dhe nuk kanë nevojë për mbështetje nga miqtë e tyre, ata janë më të pavarur dhe mund të mbijetojnë më vete.

Përveç kësaj, aftësia për të parë gjërat në mënyra të ndryshme është shumë e rëndësishme. Pra, nëse shikoni në lapsa nga një kënd tjetër, ju do të shihni se në perspektivë laps i mesëm është më i gjatë.

Nëse keni zgjedhur opsione të ndryshme, atëherë ndoshta keni gjetur një mesatare të lumtur mes lumturisë dhe inteligjencës./Kumti.com

 

 

Artikulli paraprak8 Gjërat që çdo baba duhet t’ia mësojë birit të tij
Artikulli vijues10 Inovacionet tek veturat që patjetër ju duhet të shihni (Video)