Luleshtrydhet të forcojnë memorjen

E keni vështirë për të kujtuar angazhimet, emrat apo takimet që lini me kalimin e moshës?

Shpëtimi mund t’ju vijë nga luleshtrydhja, e cila konsiderohet si fryti më i mirë për kujtesën e grave. Sipas një studimi të publikuar në revistën “Annals of Neurology”, në fakt, të gjitha frutat e kuqe, por sidomos luleshtrydhet, kanë fuqinë për të ngadalësuar plakjen e trurit dhe humbjen e kujtesës me kalimin e moshës.

Studimi i lartpërmendur tregon se femrat që konsumojnë më shumë luleshtrydhe se të tjerat, kanë aftësinë ta ruajnë mesatarisht kujtesën edhe 2 vjet më shumë se to. Kjo shifër është pohuar nga hulumtuesit e universitetit të Brighamit dhe “Harvard Medical School” në Boston.

 

Artikulli paraprakTakimi i fundit me Agim Ramadanin
Artikulli vijuesNjihuni me bukuritë e kësaj qyteze kosovare (Foto)