Ministri i Brendshëm i Gjermanisë: Përsërit, muslimanët ishin viktimat e para të terrorizmit

0
153
Sipas kanalit Deutsche Welle (DW), Ministri i Brendshëm i Gjermanisë, Thomas de Maizière bëri thirrje për diferencim ndërmjet ekstremistëve të cilët shfrytëzojnë Islamin në aktet e tyre terroriste dhe muslimanëve të pafajshëm që jetojnë në paqe në shoqëritë perëndimore dhe janë të përfshirë në aktivitete të ndryshme paqësore.
 
Perëndimi nuk duhet të harrojë se muslimanët ishin viktimat e para të organizatave terroriste, dhe ne kemi për të parandaluar shfrytëzimin e besimit Islam në këto akte terroriste nëpërmjet forcimit të unitetit në mes të komuniteteve të ndryshme në kuadër të shoqërive perëndimore, tha Thomas de Maizière.
 
Ankesa Ministrit të Brendshëm të Gjermanisë erdhi gjatë fjalimit të tij në margjinat e Konferencës së 12-të të Zyrës Federale për Mbrojtjen e Kushtetutës në Berlin, në të cilin morën numër një numër zyrtarësh të lartë nga Anglia, Belgjika dhe Danimarka.