Në Irlandën e Veriut po përgatisnin një sulm të madh terrorist kundër policisë

0
117

Në Irlandën e Veriut (Ulster) është gjetur një depo armësh, pronarët e së cilës kishin planifikuar të kryenin sulme ndaj oficerëve të ruajtjes së rendit.
Në deklaratën e lëshuar nga policia ditën e mërkurë njoftohet se si rezultat i një operacioni special u konfiskuan 2 mortaja dhe 1 granatahedhës. Përveç efektivëve të policisë në operacion morrën pjesë edhe ushtarakët britanikë.
Në organet e ruajtjes së rendit mendojnë se armët i përkisnin radikalëve nacionalistë, të cilët kishin ndërmend të sulmonin një nga stacionet e policisë.

Konflikti në Irlandën e Veriut është mes nacionalistëve katolik kundrejt pjesës tjetër protestante e cila është pro Anglisë dhe kundër anglikanëve.