Në Nju Delhi janë ndaluar të gjitha llojet e paketimit plastik

0
183

Autoritetet e Nju Delhit kanë ndaluar përdorimin e çdo lloj ambalazhi plastik në kryeqytetin indian.

“Duke filluar që nga dita e sotme autoritetet ndalojnë shitjen, përdorimin dhe prodhimin e paketimit plastik në qytet. Ne nuk do të bëjmë asnjë përjashtim”, – tha një zyrtar i administratës së qytetit.

“Lënda plastike përbën një katastrofë të vërtetë mjedisore. Ky lloj paketimi bllokon kanalizimet e qytetit, ai nuk ka aftësi bioriciklimi”, – shtoi ai.