Nëna Terezë akuzohet se ka ndihmuar të varfrit për ti konvertuar në Krishterim!

0
178
Udhëheqës i një organizate vullnetare e krahut të djathtë në Indi ka akuzuar Nënë Terezën se ajo vetëm ka kërkuar  ndihmë për  njerëzit e varfër në mënyrë që të “konvertojë ato për ti shërbyer krishterimit”.
Mohan Bhagwa, udhëheqësi i Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS) OJQ, kanë ndezur polemika në Indi vetëm një javë pasi kryeministri Narendra Modi ka lëshuar një thirrje për harmoni më të madhe dhe “liri të plotë të besimit” në të gjithë vendin.
I filmuar gjatë inaugurimit në një jetimore dhe shtëpi të grave në Bharatpur gjatë një turne të shtetit në veri-perëndimore të Rajasthan, Bhagwat u citua nga një numër i mediave duke përfshirë Trust Press e Indisë, që citon  të ketë thënë se objektit do të “nuk ofrojnë një shërbim të tillë sikur të dhënë nga Nënë Tereza “
 
“Ndihma e  Nënës Terezës mund të ketë qenë e mirë,” tha ai. “Por ka pasur një motiv pas saj – për të konvertuar  personin që të bëhet i  krishterë.
“Pikëpyetja nuk është tek konvertimi por nëse (konvertimi) është bërë në emër të shërbimit, atëherë shërbimi ynë devalvohet”- u shpreh ai për PTI-në.
Komentet e kanë provokuar një reagim të zemëruar nga politikanët lokalë dhe aktivistët të shumtë. Sunita Kumar, një zëdhënëse e Misionarëve të Indisë e Bamirësisë (MOC), tha për Indian Express ajo kishte punuar personalisht me Nënë Terezën dhe se: “Në 50 vitet e mia me KOM dhe gjatë kësaj kohe, unë nuk kam parë një rast të vetëm ku njerëzit ishin kërkuar për të kthyer në të krishterë.”
 
“Edhe tani, në shtëpinë e Nënës në raste të veçanta, lutjet masive janë të organizuara dhe njerëz të të gjitha feve marrin pjesë dhe i bëjnë lutjet sipas fesë së tyre.”
Kongresmeni i Rajasthanit, Sachin Pilot u shpreh se këto komente vijnë nga krahu i djathtë “për të shkaktuar averzione ndaj njerëzve si Nëna Tereza, në mënyrë të atillë që të ngjallin emocione negative dhe të shkatërrojnë historinë.”
 
Ati Savarimuthu Sankar, një zëdhënës për katolik Kryedioqeza në Delhi, tha për NDTV: “Kjo është një deklaratë shumë e trishtuar. Ne po e  degradojmë atë  kur ajo nuk është e gjallë. Nëse ajo ka konvertuar me të vërtetë [njerëz] ju lutem të na i sjellin dokumentet dhe ne do të përgjigjet për këtë. “
Por duke folur nga partia në pushtet të Modi-së BJP, zëdhënësi ndërkombëtar Meenakshi Lekhi shfaq në përpjekje për të justifikuar komentet Bhagwat-së.
Ajo i tha The Times të Indisë: “Nënë Tereza vetë gjatë një intervistë ka thënë se” shumë njerëz ngatërrojnë mua si punonjës social, unë nuk jam një punëtor social. Unë jam në shërbim të Jezusit dhe puna ime është për të përhapur fjalën e Krishterimit dhe të sjellë njerëzit në rreth të saj ‘. “
I pyetur nëse ajo ishte e mbrojtur komentet, Lekhi tha: “Kush jam unë për të justifikuar z Bhagwat? Unë nuk kam të bëjë asgjë me të. Qeveria nuk ka të bëjë me atë që Mohanji  ka thënë. “
 
Burimi: The Indepedent