Rusi: Putin kundër shamive në shkolla, thotë se Rusia është shtet sekular

0
130

Presidenti rus Vladimir Putin ka folur kundër mbajtjes së mbulesës Islame në shkollat ruse, duke nxitur kështu reagime të mëdha në vend.

Deklarata e të parit të Rusisë vjen pas disa incidenteve në Rusinë jugore ku një drejtor shkolle ndaloi vajzat myslimane të vijojnë mësimin me shami. Prindërit e tyre protestuan këto raste dhe kjo gjë morri përmasa shtetërore.
I pyetur për komentin ndaj kësaj çështjeje Putin sinjalizoi kundërshtimin e tij ndaj mbulesës në shkolla, duke thënë se Rusia është shtet laik dhe duhet të krijohen kushte të barabarta për të gjithë qytetarët e saj.
Rusia ka një popullsi myslimane rreth 20 milionëshe dhe shumë prej tyre jetojnë në veri të vendit./mszh/kohaislame