SANDERS KENTUCKY, MILIARDERI QË DËSHTOI TËRË JETËN!

Në moshën 5 vjeçare i vdiq i ati.

Në moshën 15 vjeçare la shkollën.

Në moshën 17 vjeçare humbi katër vende pune.

Në moshën 18 vjeçare u martua.

Nga mosha 18 deri në 22 kreu shërbimin ushtarak. Pas shërbimit ushtarak u punësua në mirëmbajtjen e hekurudhës, ku shënoi dështimin e radhës.

Aplikoi për të studiuar në fakultetin e drejtësisë, por nuk u pranua.

U punësua në një kompani si agjent shitjesh, normal që dështoi.

Në moshën 19 vjeçare u bë baba.

Në moshën 20 vjeçare e braktisi e shoqja dhe i mori dhe fëmijën.

Punoi si kuzhinier dhe pjatalarës.

U orvat të marrë kujdestarinë e vajzës së tij dhe më në fund e bindi të shoqen të kthehej në shtëpi.

Në moshën 65 vjeçare doli në pension. Ditën e parë të pensionit, shteti i dhuroi në çek prej 105 dollarësh amerikanë.

Vendosi të vetvritej, sepse besonte se nuk ia vlente t’i jetojë vitet e mbetura të jetës, sidomos pas gjithë atyre dështimeve të njëpasnjëshme. U ul poshtë një peme për të shkruar testamentin, por në vend të testamentit, shkroi ato pak gjëra që kishte arritur gjatë jetës.

Kuptoi që vetëm në një gjë kishte pasur sukses – gatimi.

Mori borxh 87 dollarë dhe bleu patate e pula të cilat i gatoi sipas një recete që kishte shpikur vetë. Pasi i gatuante, ua dërgonte njerëzve shtëpi në shtëpi në shtetin e Kentakit, në SHBA.

Në moshën 88 vjeçare, Sanders Kentucky u bë miliardier dhe pronar i kompanisë KFC. /Elmaz Fida /

Artikulli paraprakRëndësia e logos ne promovimin e biznesit!
Artikulli vijuesHISTORIA E SUKSESIT TË DREJTUESIT TË ‘STARBUCKS’!