SHBA kanë lëshuar 26,171 bomba në 7 vendet me shumicë muslimane në vitin 2016

Viti i kaluar derisa kryetari Obama ishte në detyrë u shënua si viti me bombardimet më të rënda në Lindjen e Mesme dhe Azinë Jugore.

Viti i fundit i presidencës së Lauratit të Çmimit Nobel të Paqes, Barack Obama u shënua nga bombardimet e rënda në të gjithë Lindjen e Mesme dhe Azinë Jugore. Shtetet e Bashkuara kanë goditur të paktën me 26,171 bomba shtatë vendet me shumicë muslimane në vitin 2016. Dhe, kufizimet e dhëna në të dhënat e qeverisë në dispozicion, ky vlerësim është “padyshim i ulët”, sipas Këshillit për Marrëdhëniet me Jashtë “Micah Zenko dhe Jennifer Wilson, i cili kreu hulumtimi.

Siria, Iraku, Afganistani, Libia, Jemeni, Somalia dhe Pakistani ishin vendet në shënjestër nga sulmet ajrore të SHBA-ve gjatë vitit 2016 pa një rritje në krahasim me bombardimet nga viti 2015, kur së SHBA lëshuan të paktën 23,144 bomba në gjashtë vendet me shumicë muslimane (Libia ishte vendi i shtatë i bombarduar në vitin 2016)./kumti.com

Artikulli paraprakGeorge Soros: Be do të marrë fund! Ja përse
Artikulli vijuesPse nuk duhet ta përdorësh iphone kur temperaturat janë nën zero