Shejh Ez’heri pishman për përkrahje të puçit gjakpirës

0
125

Instituti Islam Ez’heri, ka përsëritur sot paralajmërimin e saj kundër gjakderdhjes dhe përdorimit të forcës.

Këtu janë disa pikat kryesore që u lexuan sot në Radio Egjipti nga Shejh Ahmed Altajib kreu i Ez’herit:

Dhuna nuk mund të jetë alternativë për dialog

Të gjitha palët duhet të tregojnë vetëkontroll

Ne nuk kemi ditur për masat që do merreshin për të shpërndarë protestuesit dhe

Ne iu bëjmë thirrje gjitha palëve duke shmangur ndërhyrjen e Elez’herit në krizën politike.

Ndryshe Shejhu i Ez’herit ishte në anën e sekularistëve kur me puç ushtarak rrëzuan presidentin legjitim të zgjedhur nga populli Mursi. Prej Puçit e këndej Egjipti ka hyrë në një krizë të thellë politike dhe shoqërore dhe shumë qytetar janë masakruar nga ushtria dhe policia por edhe nga huligan sekularist të trajnuar nga çifutët./albtime/kohaislame