Shtetet më të rrezikshme në Shtetet e Bashkuara

Alaska, New Mexico dhe Nevada kanë normat më të larta të dhunës në të gjithë Shtetet e Bashkuara

Në vitet e fundit, Shtetet e Bashkuara vunë re një fluks në lidhje me normën e krimit. Krimi brenda vendit po rritet, jo vetëm në zonat e mëdha metropolitane, por edhe në qarqet rurale. Statistikat alarmante po rrjedhin në vendet më të pabesueshme gjatë kësaj kohe. Më poshtë do të diskutojmë për shifrat e sakta lidhur me normat më të fundit të krimit brenda Shteteve të Bashkuara./Kumti.com

Shtetet e renditjes më të lartë

Alaska
Shteti i Alaskës ka përjetuar një rritje të përgjithshme të krimeve të dhunshme gjatë viteve të fundit. Alaska aktualisht ka një normë prej 804.2 krimesh të dhunshme për 100,000 individë. Studimet nga FBI kanë treguar se edhe pse krimet si vjedhjet dhe vrasjet kanë rënë, krime të tilla si përdhunimi dhe sulmet e rënda kanë parë rritje. Në Alaskë në veçanti, një fluks i sulmeve të rënda thuhet të jetë për t’u fajësuar për vrimat në një krim të dhunshëm. Arsyet prapa këtyre spikes, megjithatë, janë më të komplikuara për të deshifruar, edhe pse varfëria dhe mungesa e qasjes në shërbime për shkak të lokacionit të largët të Alaskës janë fajësuar.

Mexico ri
Ashtu si Alaska, normat e krimeve të dhunshme në New Mexico thuhet të jenë në rritje. Krimi në Albuquerque, qyteti më i populluar në shtet, supozohet të jetë forca lëvizëse pas kësaj rritjeje. Është thënë se një urdhër që lejoi rastet të kalonin nëpër gjykata më shpejt mund të jetë për të fajësuar për këtë rritje. Tani për tani, shkalla e krimit të New Mexico qëndron në 702.5 krime të dhunshme për 100,000 njerëz.

Nevada
Nevada ka shkallën e dytë të lartë të dhunës në vend, me 678.1 krime të dhunshme për 100,000 njerëz. Për fat të keq, përdhunimi në Nevada është gjithashtu një komponent i madh i shkallës së krimit të dhunshëm. Krimi i dhunshëm në Nevada ka qenë historikisht gjithmonë më i lartë se pjesa tjetër e vendit.

A është krimi i dhunshëm në Shtetet e Bashkuara të Amerikës duke shkuar lart ose poshtë?
Statistikat e FBI-së
Kur të kërkoni të dhënat e krimit në SHBA, ekzistojnë dy burime kryesore që vlejnë për përgjimin. E para është Studimi Kombëtar i Krimit dhe tjetri është krimi që raportohet në FBI.

Sipas FBI, ka pasur një rënie të përgjithshme të krimeve të dhunshme që janë raportuar gjatë viteve të fundit. Krimet e dhunshme përfshijnë vrasje dhe përdhunim, si dhe grabitje dhe sulme të rënda. Shifrat e krimit të pronës gjithashtu tregojnë se ka pasur një rënie prej 7.5 për qind në raportin më të fundit.

Anketa e Krimit Kombëtar
Vrojtimi Kombëtar i Krimit ka raportuar gjithashtu se krimet e dhunshme kanë rënë kohët e fundit. Ky raport thotë se krimet e dhunshme në SHBA kanë rënë nga 79.8 për qind në vetëm 20.1 për çdo 1.000 persona.

Natyrisht, edhe pse këto shifra tregojnë historinë e tyre, mund të thuhet se shumë krime – madje edhe shumica e krimeve – nuk raportohen. Të paktën 50 për qind e krimeve të dhunshme dhe 40 për qind të krimeve të pronës nuk raportohen në polici. Kjo është për shkak se viktimat e konsiderojnë çështjen si personale ose për shkak se viktima mendon se policia nuk mund ta zgjidhë çështjen. Nuk është gjithmonë e qartë nëse një shkallë e ulët e krimit mund të jetë për shkak të një tendence të ulët për të raportuar krimet (ose, gjithashtu, nëse një shkallë e lartë e krimit është për shkak të një tendence të përbashkët për të raportuar krimet).

Gjeni një raport të detajuar të shkallës së krimit të dhunshëm për të gjitha shtetet më poshtë. Ju lutem vini re se të gjitha të dhënat vijnë nga raporti i FBI mbi Krimin në Shtetet e Bashkuara./Kumti.com

Shkalla e dhunshme e krimit nga shteti

1 Alaska 804
2 New Mexico 703
3 Nevada 678
4 Tennessee 633
5 Louisiana 566
6 Arkansas 551
7 Alabama 532
8 Missouri 519
9 Delaware 509
10 South Carolina 502
11 Maryland 472
12 Arizona 470
13 Michigan 459
14 Oklahoma 450
15 California 445
16 Illinois 436
17 Texas 434
18 Florida 430
19 South Dakota 418
20 Indiana 405
21 Georgia 398
22 Kansas 380
23 Massachusetts 377
24 New York 376
25 North Carolina 372
26 Montana 368
27 West Virginia 358
28 Colorado 343
29 Pennsylvania 316
30 Hawaii 309
31 Wisconsin 306
32 Washington 302
33 Ohio 300
34 Nebraska 291
35 Iowa 291
36 Mississippi 281
37 Oregon 265
38 North Dakota 251
39 New Jersey 245
40 Wyoming 244
41 Utah 243
42 Minnesota 243
43 Rhode Island 239
44 Kentucky 232
45 Idaho 230
46 Connecticut 227
47 Virginia 218
48 New Hampshire 198
49 Vermont 158
50 Maine 124

Artikulli paraprakCilat gjuhë fliten në Australi?
Artikulli vijuesPesë shtetet më paqësore në Shtetet e Bashkuara