Si mendon kompania më e mençur në botë për të investuar në startups

Nvidia është një nga kompanitë më të mira të vitit 2017 dhe ka një qasje disi unike për të investuar.

Kompania nuk është domosdoshmërisht duke u përpjekur për të fituar para nga startups në të cilat investon, por po përpiqet të marrë më shumë njerëz për të përdorur GPU-të e saj./transmeton Kumti

Ndërsa shumë të dhëna në botë përpunohen duke përdorur inteligjencën artificiale, kompanitë që Nvidia investon mund të ndihmojnë në krijimin e më shumë klientëve potencialë.

Shikoni se si stoku i Nvidia ka bërë këtë vit.

Nvidia, krijuesi i skedarëve grafikë që ndezin lojëra moderne, u kurorëzua nga kompania më e zgjuar në botë këtë vit nga MIT dhe nuk u arrit rastësisht.transmeton Kumti

Kompania ndihmoi në nxitjen e revolucionit të inteligjencës artificiale 2017 duke siguruar shtyllën informatike për të gjitha sistemet e UA të uritur. Njësitë e saj të fuqishme të përpunimit të grafikut dhe platforma e saj softuerike CUDA ndihmojnë përshpejtimin e hulumtimit të AI në një mënyrë që nuk është ndryshe e mundur.

MIT vlerësoi se kompania ka shpenzuar rreth 3 miliardë dollarë në R & D të saj për të zhvilluar patate të skuqura më të reja, por Nvidia gjithashtu po investon në kompani të vogla dhe fillestare që punojnë në aplikimet e AI.transmeton Kumti

Sipas Jeff Herbst, Vice President i Zhvillimit të Biznesit në Nvidia, kompania ka dy qëllime kryesore kur ajo investon në një fillim: të fituar para dhe përhapjen e ungjillit të GPU.
Sipas Herbst, 90% e të dhënave të sotme shkon pa përpunim, e cila është një parodi. Për Nvidia, çdo skedar i skedar i papërdorur është një tjetër që mund të ishte përpunuar nga një prej GPU-ve të saj. Për këtë qëllim, kompania kërkon kompani që mund të përpunojnë më shumë të dhëna në botë në mënyra unike dhe interesante.transmeton Kumti

Ekzistojnë tre lloje të kompanive që Nivida aktualisht po investon; makina vetëlëvizëse dhe kompanitë e automobilave, analiza e të dhënave dhe inteligjenca artificiale, dhe të mësuarit e thellë GPU. Portofoli aktual i Nvidia përbëhet nga më shumë se njëzet kompani. Disa, si Grafika, po punojnë në mënyra më të mira për të renditur dhe përdorur grupe të mëdha të të dhënave, ndërsa të tjerët, si DriveAI, po përdorin të dhëna për të zhvilluar trurin që qëndron pas makinave vetë-vozitëse.

Herbst nuk pranoi të sigurojë madhësinë e ndonjë investimi apo të përcaktojë sasinë e performancës së portofolit të Nvidia. Ai tha se Nvidia ka bërë aq të mirë ose më të mirë se fondet e kapitalit të lartë.transmeton Kumti

Herbst tha se kjo është vetëm “fillimi i radhës” i hulumtimit të AI, dhe Nvidia po bast se mund të jetë atje për pjesën tjetër të lojës. Një pjesë e këtyre basteve ndodh të jetë në kompani të tjera.Kumti.com

Artikulli paraprakBie sistemi i pasaportave amerikane për 2 orë
Artikulli vijuesKëto janë sfidat e Qeverisë Haradinaj