Suedezët kanë shpikur se si të ngrohim pa pagesë shtëpinë: E gjithë bota është çmendur me idenë gjeniale!

Nuk duhet të çuditeni përse ky shtet shumë shpejt do të mund të bëhet nr. 1 ekologjik. Dikush ngrohet me dru, dikush me gaz, e dikush me kompjuterë… Janë të ndryshme mënyrat me të cilat ngrohemi, mirëpo, megjithatë, Suedia përfundimisht është para kohës së vet!

Është e njohur që suedezët janë kombi i avancuar ekologjik dhe teknik. Mirëpo, projekti teknologjik më i ri i tyre i ka befasuar të gjithë dhe është më se e sigurt që është risi e madhe në teknologjitë ekologjike.

Në të vërtetë, në Skarpnak të Stokholmit po ndërtohet një bazë e madhe e shënimeve. Të gjithë ata të cilët posedojnë kompjuterë e dinë se sa ngrohen, mirëpo jemi edhe më të sigurt akoma askujt nuk i ka rënë ndër mend që ajo energji do të mund të përdoret për të ngrohur shtëpitë

Suedezët pikërisht kanë zhvilluar idenë që të shfrytëzoni atë energjinë e cila vërtet është e padobishme. Me energjinë ngrohëse të kompjuterëve do të ngrohen rreth 30.000 amvisëri.

Të gjithë projektin e udhëheq kompania Fortum, dhe, sipas parashikimeve të tyre, kompjuterët në të ardhmen do të mundë të ngrohin edhe më shumë se 10 për qind të shtëpive dhe ndërtesave të banimit.

Për këtë shkak, këshilltarët e qytetit kanë vendosur që në Stokholm është e nevojshme të hapet edhe një qendër kompjuterësh, transmeton telegrafi.

Kryeqyteti i këtij vendi, slogani i të cilit është “Në hap me kohën” me këtë projekt do të bëhet edhe më shumë i avancuar ekologjikisht.

A e keni ditur që tashmë një kohë një pjesë e energjisë për ngrohje merret nga mbeturinat?

 

Artikulli paraprakNëse emigroni ose vizitoni Austrinë kurrë mos i bëni këto veprime
Artikulli vijuesHaradinaj u tregon diplomatëve kosovarë çfarë të thonë për demarkacionin (Dokument)