Tërmet në FIFA, arrestohen disa zyrtarë

0
193
Mbi dhjetë zyrtarë të FIFA-s janë arrestuar nga policia zvicerane nën akuzën për korrupsion.
Ngjarja vjen vetëm dy ditë para organizmit të kongresit të 65-të të shtëpisë botërore të futbollit, transmetojnë mediat botërore.
 
BBC raporton se arrestimet janë kryer nën urdhrin e autoriteteve zvicerane, por me kërkesë të Departamentit të Drejtësisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës.
 
Në mesin e të arrestuar nuk është presidenti i FIFA-s, Sepp Blatter, i cili po ashtu shpesh ka qenë i kritikuar për përfshirje në parregullsi.
 
Arrestimi është kryer pas një hulumtimi trevjeçar nga FBI dhe të arrestuarit pritet të ekstradohen në Amerikë, ku do të gjykohen për pastrim parash. /Telegrafi/