Turqi: Burg të përjetshëm për krerët e rrjetit Ergenikon, mes tyre dhe ish shefi i shtabit të përgjithshëm

0
127

Gjykata turke ka dhënë dënim me burg të përjetshëm për 275 persona të përfshirë në organizatën e fshehtë Ergenikon.

Për gjashtëdhjetë persona është shpallur pafajësia, ndërkohë që për të tjerët vendimi i trupit gjyqësor ka qenë burgu i përjetshëm, mes tyre dhe ish shefi i shtabit të përgjithshëm.
Çështja e Ergenikon filloi në vitin 2007, kur u zbuluan planet e saj për një puç ndaj qeverisë të ligjshme në vend. Atyre iu gjetën edhe sasi të shumta armatimesh të fshehura nën tokë, si dhe plane për eliminimin e krerëve të lartë përfaqësues të feve, sekteve alevite dhe armene, biznesmenë çifutë etj… për të mbjellë panik dhe frikë, gjë e cila do ua lehtësonte puçin ushtarak më pas. /aonline/kohaislame