Urtësi e madhe për jetën

Urtësi e madhe për jetën

Dijetari i njohur Ali Tantavi u pyet njëherë për urtësinë më të madhe që ka lexuar gjatë jetës së tij dhe tha: “Kam lexuar vazhdimisht më shumë se 70 vjet dhe nuk kam gjetur urtësi më të bukur se ajo që na e përcjell Ibn Xhevzi r.h: “Vështirësia që shoqëron punën e mirë largohet, por mbetet shpërblimi i saj, ëmbëlsia që shoqëron mëkatin gjithashtu largohet, por mbete dënimi i saj. Mbështetu në Allahun, ngriti duart dhe në thellësinë e natës thuaj: “Zoti im, dunjaja nuk ka bukuri pa përmendjen tënde, as Ahireti pa faljen tënde, as xheneti pa pamjen Tënde. Na fal dhe na mëshiro….

Artikulli paraprakNë ligjëratat e Imam Ahmedit mblidheshin rreth pesë mijë njerëz.
Artikulli vijuesShkaku pse urrehen është Islami!