Vatikani arrin kompromis për çështjet ndarëse të familjes

Peshkopët katolikë romakë kanë arritur një kompromis mbi çështjet ndarëse të familjes, duke përfshirë edhe nëse do të lejojë anëtarët e divorcuara e Kishës për të marrë kungimin.

Ata kanë votuar pro “hapjes” dhe “mëshirë”, mbështetur nga Papa në Sinodin mbi familjen. Kalon në numër, dhe kalon në substancë. Në numër, sepse teksti përfundimtar merr një shumicë prej dy të tretash në edhe më e ndjeshme, të tilla si “” integrimin “e divorcuar dhe rimartuar (për të cilën teksti nuk përmend qasje në sakramentet) dhe mirëpritjen e homoseksualëve .
Në thelb, puna e dorëzuar Papës i jep atij mundësinë, nëse dëshiron, për të marrë vendime konkrete në kuptimin e hapjes dhe mëshirës, duke u mbështetur në një shumicë të konsiderueshme të votave, për të njëjtat pika që vitin e kaluar nuk i janë dhënë nga sinodi.
Në bazë të kësaj, asgjë nuk e pengon Papa Bergoglio, kur ai e konsideron të nevojshme, për të krijuar një këshilluese apostolik ose ndryshe, për hapjen e politika baritore për të gjitha situatat e studiuara nga 270 etërve, 51 vëzhgues dhe 17 ekspertë në tre javët e punës.
Artikulli paraprakRusia – Twitterit: A është kritika qëndrim zyrtar i kompanisë
Artikulli vijuesMoldavi: Lideri opozitar prorus lirohet nga arresti