Maun

Maun: Kjo ka kuptimin e huazimit të artikujve për përdorim të zakonshëm (shtëpiak) pa pagesë.  

Antioksidantët

Një antioxidant është një molekulë që pengon oksidim e molekulave të tjera. Oksidimi është një reaksion kimik që transferon elektronet ose hidrogjenin nga një...

Melhemi

MELHEM m. bised. 1. mjek. Qull i trashë, që përgatitet duke përzier barna të ndryshme me lëndë të yndyrta, me të bardhën e vezës etj....

Domain Name Service – DNS

Domain Name Service - DNS/ sqt. Servisi i Emrave Domene (SED)" është sistemi i kodimit të emrave të faqeve të internetit. Lloj sistemi në teknologjinë...

Demografia

Demografia si disiplinë shkencore është e re. Emrin demografi (demos-popull, grafein- përshkruaj) në literaturë i pari e ka futur Achille Gullard (Akil Gijard) (1799-1876),...

Ixharah

Ixharah: Është kontratë që përfshinë dhënie me qira me anë të së cilës shërbimet e personit apo një entiteti legal apo organizatë mirën me...

Katër gjëra…

Dijetari i madh, Ibën Kajjimi ka thënë: - Katër gjëra sëmurin trupin: të folurit e tepërt, gjumi i tepërt, ushqimi i tepërt dhe marrëdhëniet...

DADË

DADË f. 1. shih DADO,~JA I. E vinte dada në gjumë. Shumë dada e mbytin fëmijën. fj. u.  2. Emër me të cilin zakonisht...

Infak: (shpenzimi në rrugë të Allahut)

Infak: I referohet të shpenzuarit në rrugë të Allah-ut, sidomos për të ndihmuar të varfëritë dhe ata me nevoja.  

Dhallë

DHALLË m. Pjesa që mbetet nga qumështi i ardhur, nga kosi ose nga ajka, pasi rrihet e i hiqet gjalpi. / Dhallë i ftohtë....

Na ndiqni

169,404NdjekësPëlqe
0NdjekësNdjek
33NdjekësNdjek
3NdjekësNdjek
0PëlqimePëlqe
0AbonuesAbonohu
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Tabela e shkurtimeve te fjalorët e shqipes

Tabela e shkurtimeve është listë në një fletë të fjalorëve që jep shpjegime për shkurtimet e fjalëve dhe shenjave të përdorura në atë fjalorë....

Pamje nga aksioni i Policisë së Kosovës në Zubin Potok

Aksioni i filluar në mëngjesin e ditës së sotme në Veri të Kosovës po vazhdon. Në hyrje të Zubin Potokut Policia e Kosovës ka...

Rritet numri i policëve të plagosur – i pesti duke u trajtuar

Është rritur numri i policëve të plagosur në aksionin e policisë në Veri të vendit.Numri deri tani ka shkuar në pesë. Rastin për klankosova.tv e...