Antibiotik

Antibiotik m.kryes.sh.farm. - Lëndë kimike, që nxirret nga disa kërpudha, e cila ka vetinë të mbytë një varg mikrobesh e bakteresh ose të ndërpresë...

Efiçienca (efikasiteti) vs. Efektiviteti

Efiçienca (ang.: Efficiency) -  term i përdorur në shkencat ekomomike me kuptim të ngjashëm me produktivitetin.Në qarqet edukative dhe treningut të administratës përkufizohet edhe...

Borxhi i keq

Borxhi i keq është një lloj i borxhit që një kompani B i ka kompanisë A e që kompania A nuk pret kthimin e...

Dispnea

Dispnea (Latinisht: dyspnoea; Greqisht: dyspnoia prej dyspnoos) ndjesi e pamundësisë për t'u mbushur me ajër, e një urie për oksigjen, shkaku i së cilës...

Standardet apo Certifikimet ISO

Çertifkimi është prova e përputhshmerisë me normativën, e vendosur nga Enti ose Organizata. Çertifikimi është nje garanci e shkruar, e lëshuar nga një ent,...

Migrenë

MIGRENË f. mjek. Sëmundje që shfaqet me dhembje të herëpashershme e të forta të kokës, zakonisht në njërën anë.

Majasëlli

MAJASËLL m. mjek. Sëmundje që shfaqet me zgjerim të venave në fund të zorrës së trashë dhe që shkakton rrjedhje gjaku; hemorroide. Bar majasëlli. Vuante...

Si u zhvillua hebraishtja?

Hebraishtja, amtare në Izrael, është folur nga rreth 9 milion njerëz në mbarë botën Populli hebre është një nga njerëzit më të studiuar në botë,...

Cash flow

Cash flow (shq.kesh flou) ose rrjedha e parave - Nënkupton kapacitetin e lëvizshmërisë së lirë të parasë në kompani.

DALLAVERE

DALLAVERE, f. kryes. sh. Veprim i pandershëm i një njeriu të keq, i cili përpiqet që me rrugë të padrejta e me mashtrime të marrë...

Na ndiqni

166,483NdjekësPëlqe
0NdjekësNdjek
33NdjekësNdjek
3NdjekësNdjek
0PëlqimePëlqe
0AbonuesAbonohu
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Tabela e shkurtimeve te fjalorët e shqipes

Tabela e shkurtimeve është listë në një fletë të fjalorëve që jep shpjegime për shkurtimet e fjalëve dhe shenjave të përdorura në atë fjalorë....

Pamje nga aksioni i Policisë së Kosovës në Zubin Potok

Aksioni i filluar në mëngjesin e ditës së sotme në Veri të Kosovës po vazhdon. Në hyrje të Zubin Potokut Policia e Kosovës ka...

Rritet numri i policëve të plagosur – i pesti duke u trajtuar

Është rritur numri i policëve të plagosur në aksionin e policisë në Veri të vendit.Numri deri tani ka shkuar në pesë. Rastin për klankosova.tv e...