LAB

Amperi dhe Amperometëri

Amper m.sh.fiz. - Njësi për të matur fuqinë e rrymës elektrike (shkurt. A). Ampermetër m.sh.fiz. - Aparat i posaçëm që shërben për të matur...

Leukozat apo leukemitë

Leukozat apo leukemitë janë sëmundje që karakterizohen me proliferimin neoplastik të njërës nga qelizat mëmë të hematopoezës, që shkakton gufimin e pakontrolluar të qelizave...

Khums

Khums: Kjo i referohet një obligimi nga 20 përqindë që caktohet për disa lloje të pasurisë (p.sh. miniera dhe pasuri që gjendet në tokë...

Dukuria (Fenomeni)

Dukuria (greq. "φαινόμενο", fenomeno - duket, shfaqet, shihet) është një ngjarje e vëzhgueshme me anë të shqisave, kryesisht diçka e veçantë dhe e rrallë.

MUDARABAH (Mudarebeh)

MUDARABAH (Mudarebeh) - Partnership: forma e partneritetit ku njëra palë siguron fondet kurse tjetra siguron ekspertizën dhe menaxhimin. Çdo fitim i bërë ndahet në...

GRASO

GRASO f. Lëndë veshtullore dhe e lyrshme në ngjyrë të verdhë, të kuqërreme ose të zezë, që përdoret për të lyer makinat, mekanizmat ose...

Eksplozivet

Eksplozive quhen përbërjet kimike, përzierjet, mjetet etj. të cilat janë të afta për eksplodime. Shembull:”Format e benzinës në një përzierje eksploduese me ajrin” ....

Mukhabarah

Mukhabarah: Kjo është kontratë për ndarje të të korrurave, në të cilën pronari i tokës rezervon të korrurat e një pjese të caktuar të...

Majasëlli

MAJASËLL m. mjek. Sëmundje që shfaqet me zgjerim të venave në fund të zorrës së trashë dhe që shkakton rrjedhje gjaku; hemorroide. Bar majasëlli. Vuante...

OBJEKTIV

OBJEKTIV I m. Pjesë e një aparati optik, që përbëhet nga një ose nga disa thjerrëza dhe që vihet përballë një sendi, një njeriu...

Na ndiqni

166,487NdjekësPëlqe
0NdjekësNdjek
33NdjekësNdjek
3NdjekësNdjek
0PëlqimePëlqe
0AbonuesAbonohu
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Tabela e shkurtimeve te fjalorët e shqipes

Tabela e shkurtimeve është listë në një fletë të fjalorëve që jep shpjegime për shkurtimet e fjalëve dhe shenjave të përdorura në atë fjalorë....

Pamje nga aksioni i Policisë së Kosovës në Zubin Potok

Aksioni i filluar në mëngjesin e ditës së sotme në Veri të Kosovës po vazhdon. Në hyrje të Zubin Potokut Policia e Kosovës ka...

Rritet numri i policëve të plagosur – i pesti duke u trajtuar

Është rritur numri i policëve të plagosur në aksionin e policisë në Veri të vendit.Numri deri tani ka shkuar në pesë. Rastin për klankosova.tv e...