Lindja e nipave të Pejgamberit a.s, Hasanit dhe Husejnit

Vitin e tretë hixhrij ka lindur nipi i Pejgamberit, udhëheqësi i urtë dhe fisnik Hasani r.a. I Dërguari i Allahut s.a.v.s. ia lexoi emrin dhe...

Kisha e Shën Ndout në Gjakovë, e ndërtuar në kohën e perandorisë osmane dhe...

Kjo ishte fotoja e fundit e Kishës së Shën Ndout në Gjakovë, Kosovë në vitin 1931. Kisha ishte ndërtuar në vitin 1890,pra në kohën...

Mite dhe realitete të Haremit

Leslie P. Pierce Fragment i shkëputur nga libri i Leslie P. Pierce, Haremi Perandorak (Shtepia botuese Logos-A, 2015). Ne në Perëndim jemi trashëgimtarë të një tradite...

Çka thoshte CIA për politikën paqësore të Rugovës në vitet e ’90-ta

Shërbimi sekret amerikan, CIA, ditë më parë ka publikuar dokumente të përmbledhura në rreth 13 milionë faqe, të cilat më parë kishin qenë të...

Ja çfarë tha Muavia (r.a) kur u vra Aliu (r.a)

Kur u vra Ali ibn Ebi Talibi , Muavija u pikëllua së tepërmi dhe transmetohet se kur Muavijes i erdhi lajmi i vrasjes...

Ja çfarë thoshte për shqiptarët Sulltan Abdul Hamit II

"Shqiptarët janë një popull që kanë nivele të thella të besnikërisë, trimërisë, ndershmërisë dhe janë një popull krenar." (Sulltan Abdul Hamit II)

Kontributi i klerit mysliman shqiptar në hartimin e alfabeteve dhe të abetareve të gjuhës...

nga Dr. Hasan Bello  Hyrje  Një kontribut të rëndësishëm për zhvillimin e gjuhës shqipe dhe arsimin kombëtar në kapërcyell të shek. XIX dhe në fillim...

Shejkh Albani ngiste shpejt makinën – Ngjarje me Imam Albanin dhe Shejkh Ibën Bazit...

Ngjarje me Imam Albanin dhe Shejkh Ibën Bazit (Allahu i mëshiroftë!) Një prej nxënësve të dijës hipi në makinën shejh Albanit (Allahu e mëshiroftë!). Shejhu e...

Ky është Mbreti i Belgjikës i quajtur “Leopold II” , i cili ka vrarë...

Ky është Mbreti i Belgjikës i quajtur "Leopold II" , i cili ka vrarë rreth 10 milionë afrikanë në Kongo. Kjo Evropa po del ta...

Namazgjaja – Tiranë

Vendndodhja: Rruga e Elbasanit (përbri Kuvendit të Shqipërisë), Jug-Lindje. Mesi i shek. XIX Një nga vendet më karakteristike të shek. XIX është edhe rregullimi...

Na ndiqni

169,404NdjekësPëlqe
0NdjekësNdjek
33NdjekësNdjek
3NdjekësNdjek
0PëlqimePëlqe
0AbonuesAbonohu
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Tabela e shkurtimeve te fjalorët e shqipes

Tabela e shkurtimeve është listë në një fletë të fjalorëve që jep shpjegime për shkurtimet e fjalëve dhe shenjave të përdorura në atë fjalorë....

Pamje nga aksioni i Policisë së Kosovës në Zubin Potok

Aksioni i filluar në mëngjesin e ditës së sotme në Veri të Kosovës po vazhdon. Në hyrje të Zubin Potokut Policia e Kosovës ka...

Rritet numri i policëve të plagosur – i pesti duke u trajtuar

Është rritur numri i policëve të plagosur në aksionin e policisë në Veri të vendit.Numri deri tani ka shkuar në pesë. Rastin për klankosova.tv e...