200 milionë njerëz përdorin Google Translate

0
257

Këto shifra edhe mund të duken befasuese, mirëpo Google po vazhdon të shtojë gjuhë të reja në shërbimin e saj të përkthimit, i cili tashmë është rritur shumë.

Së shpejti, Google Translate do të shënojë 6 vjetorin e nisjes së këtij shërbimi, i cili bën përkthime automatike nga gjuhë të ndryshme të botës.

Mirëpo, kësaj ngjarjeje duhet t’i shtohet edhe fakti se Google Translate tanimë po përdoret nga më shumë se 200 milionë përdorues në muaj, 92 për qind e të cilëve vijnë jashtë SHBA-ve. 

Me këtë ritëm të shpejtë të rritjes dhe zhvillimit të shërbimit në përgjithësi, nuk do të jetë e befasishme nëse shumë shpejtë dëgjojmë se numri i përdoruesve ka shkuar në 300 milionë.