8 IDE, Si të qëroni qepë pa ju lotuar sytë

0
263

Gjatë gatimit të ushqimit si përbërës që mjaft i shpeshtë është qepa, ju lotojnë sytë. Këtu mund t’i gjeni disa ide shumë të mira se çfarë te bëni që të mos ju djegin sytë ndërkohë që do qëroni qepë.

1.Qërojini qepët duke e mbajtur qezmën e ujit hapur.

2. Vendosni pak tulë buke ne majën e thikës.

3. Lyejeni me pak lëng limoni tehun e thikës.

4. Para se t’i grini, hiquani cipën sipër dhe lërini për 15 minuta ne ujë me limon.

5. Futini qepët ashtu si janë për 1 minutë në ujë të ngrohtë. Më pas nxirrini, iu prisni fundin dhe majën dhe shtrëngojeni fort cipën. Ajo ka për të dalë lehtësisht.

6. Futini 1 ore para se t’i qëroni në ngrohes. I ftohti bllokon enzimën përgjegjëse qe shkakton lotimin.

7. Përtypni çamcakëz derisa qëroni qepën.

8. Kur t’i qëroni dhe kur t’i prisni vendosni syze noti./qysh