Thursday, August 18, 2022

Thoma Mangelin: Planet amerikane për të rrëzuar Enver Hoxhën

0
Shqiptaro-amerikani Thoma Angjelin rrëfen për herë të parë planet ameri kane për të rrëzuar Enver Hoxhën në vitet 1949-1955. Ai tregon se si i...

A mund të shpëtohet Europa? (Alfred Gusenbauer)

0
Në vitin 2011 kriza financiare dhe bankare e Europës u shndërrua në një krizë të borxhit sovran...Në vitin 2011 kriza financiare dhe bankare e...

Ja si truri ju mashtron për t’i besuar lajmeve të rreme

0
Duke qëndruar i ulur para një kompjuteri jo shumë kohë më parë, një profesor i vjetër historie, u përball me një sfidë, me të...

Çfarë është lajmi i rremë, dhe si mund ta shmangim atë?

0
Shumë gjëra që lexoni në internet, sidomos në mediat elektronike, mund të duken të vërteta, por në fakt shpesh nuk janë. Lajm i rremë...

“Jemi ardhë në një situatë që kur t’dojsh me dalë prej shpije me u...

0
“Kur po dal prej shpije po e kthej kryt po e kqyri edhe njëherë pragun e shpis “ Ishin ndër fjalët e para me të...

A e dini se Genghis Khan ka vrarë më shumë njerëz sesa Hitleri?

0
Edhe pse trashëgimia e lënë pas nga Genghis Khan është brutale, mizoritë nuk janë të njohura në mbarë botën. Adolf Hitleri dhe Genghis Khan janë...

Çfarë ndodhi gjatë migrimit të madh të afrikano-amerikanëve?

0
Gjatë Migrimit të Madh (1910-1970), 6 milionë afrikano-amerikanë u shpërngulën nga SHBA-të jugore rurale, shumë në pjesë të tjera të vendit. Migrimi i Madh ishte...

Çfarë është komunizmi?

0
Komunizmi i referohet një ideologjie politike që promovon pronësinë e përbashkët të mallrave, ndër të tjera. Një Hyrje në Konceptin e Komunizmit Një botë utopike ose...

Lufta dhe ‘çarja e rrethimit të Junikut’ (16 tetor – 8 nëntor 1944)

0
Ngjarjet e mëdha historike që u zhvilluan në terrenet e fshatit të lashtë Junik prej datës 16 tetor - 8 nëntor 1944, janë ndër...

“Çlirimtarët” që po vrasin Kosovën!

0
Pesë shtetet kryesore të Perëndimit, SHBA, Gjermania, Britania e Madhe, Franca dhe Italia, janë bashkuar në qëndrimin e tyre kundër përpjekjeve të udhëheqësve kosovarë...