Sunday, November 27, 2022

Ngjarjet e mëdha që u përlyen me dyshime: nga 11 Shtatori te sulmet terroriste...

0
Sulmet terroriste të këtij fillim shekulli kanë ndryshuar përgjithmonë mënyrën tonë të jetesës. Në një mënyrë apo një tjetër ato kanë prekur jetën e...

Shkaqet e fuqizimit te Sufizmit ne periudhen e fundit te Perandorise Osmane dhe devijimet...

0
Shkeputur prej pjeses se faktoreve qe ndikuan ne renien e Perandorise Osmane prej librit “Ngritja dhe renia e Perandorise Osmane” te nje prej historianeve...

Analizë për çështjen “Burkini”: Kush janë më të këqinj, talebanët apo politikanët francezë?

0
Prestigjiozja “Elle” i ka kushtuar një shkrim asaj që po ndodh këtë verë në plazhet franceze  me urdhër të autoriteteve të këtij vendi: ndalimit...

Fanatizmi i Francës kundër “burkinit”

0
Kjo histeri kërcënon të stigmatizojë dhe margjinalizojë më tej muslimanët francezë në kohën kur vendi është përfshirë nga një valë e sulmeve të tmerrshme...

Konventa turko-jugosllave e vitit 1938 dhe reagimet shqiptare

0
Me mbarimin e Luftës së Parë Botërore dhe krijimin e Jugosllavisë së Versajës pozita e shqiptarëve u përkeqësua edhe më shumë. Në vitin 1919...

Historiani zviceran: Shqiptarët kanë drejtuar botën që nga Mesjeta, Evropa i la qëllimisht mënjanë

0
Aleksandre Lambert, historian, drejtor akademik i "School of International Training" në Gjenevë, është autor i disa librave dhe artikujve në fushën e relacioneve ndërkombëtare...

Alma Lama – nga deputete kundër ekstremizmit islam, ambasadore në djepin e krishtërimit

0
Vullnet Krasniqi (insajder) Kryeministri Isa Mustafa u “detyrua” ti dalë në mbrojtje ish-deptuetës Alma Lama që u emërua ambasadore e Kosovës në Itali, pas akuzuave...

Nga Ervin HATIBI: Pashallarë të kuq dhe blu: mbi islamizimin me dhunë të armikut...

0
Një nga gjetjet më të bujshme me të cilën na qerasin shpesh kohët e fundit fotoreporterët shqiptarë, është loja me aureolat.  Sahera, faqe të...

SHENIM/ Tubimi më i madh në historinë politike turke, Erdogani: Ju jeni heronj!

0
Nga Bujar M. Hoxha E jashtëzakonshme masa e pamatë e njerëzve dje në Jenikapë të Stambollit. Vala e të ardhurve do të niste që në...

Gabim sociologjik

0
Analizë nga Ali Pajaziti, profesor i sociologjisë në UEJL. President i Forumit Sociologjik Ballkanik Kjo është sintagma e përdorur nga një analist i huaj lidhur...