Saturday, May 21, 2022

ATEIZMI NË KONTEKSTIN BASHKËKOHOR

0
Fenomeni i ateizmit:Historia e popujve vërteton faktin se bes­imi i paluhatshëm në ekzistencën e Zotit, që drejton universin, ishte pohim fondamental, i pranuar nga...

Turma është “e mençur” apo “budallaqe”?

0
Një grup personash arrin më mirë se një individ i vetëm, në detyrën e reagimit ndaj një dyshimi, apo zgjidhjen e një problemi. Ose...

Kërkojmë edukatë fetare që të mund të mësojmë shkencë

0
Pothuajse nuk po kalon asnjë javë në Kosovën tonë pa pasur ndonje incident në shkollat tona. Shkollat të cilat duhet të jenë djep i...

Islami sipas modelit pyetje-përgjigje

0
Në jetën e një besimtari, preokupimi parësor është Islami. Feja është një amanet i dorës së parë,të cilin çdo besimtar është i urdhëruar ta...

Bisedimet politike afrojnë veriun kah statusi special

0
Shtrëngimi i duarve ndërmjet kryeministrit të Kosovës Hashim Thaçi dhe atij të Serbisë, Ivica Daçiq, pritet të pasohet me një raund të ri bisedimesh...

Shkollat tona, edukim apo dhunë?

0
Dr. Shefqet Krasniqi Dhuna që shpërtheu në mes të filloristeve, ku “Duda” rrihte pa mëshirë shoqen e saj, mori dhenë dhe pothuajse tronditi mbarë...

Nga Iraku në Mali: ndryshimi i llogaritjes së luftës

0
Afrika siç shihet po bëhet fronti i ri në luftën e ashtuquajtur kundër terrorizmit, po vallë a kanë mësuar evropianët nga gabimet e Amerikës?U...

Çfarë po ndodh në Turqi?

0
Dr. Shefqet KRASNIQI Protestat, që filluan vikendin e javës që lamë pas, dolën të ishin më shumë se një revoltë qytetare kundër një projekti...

Myslimanët në Amerikë para Kristofor Kolombos!

0
Rebecca FACHNER Ekzistojnë një varg dëshmi që argumentojnë praninë e myslimanëve në Amerikë, edhe atë të paktën pesë shekuj para Kristofor Kolombos. Ata në Botën...

Jezu Krishti (Isau a.s.) Hyjnor apo Njerëzor?

0
Jezu Krishti (Isau a.s.) Hyjnor apo Njerëzor? (Sqarime, analiza, kundërpërgjigje) Senad Maku Të shkruash për një të dërguar të Zotit xh.sh. nuk mund të shpjegohet vetëm me...