Saturday, May 21, 2022

Efekti i “kontrastit” ose ndryshimit të paparashikuar

0
Njerëzit, si qenie që i krahason gjërat, kujdeset jo vetëm sesa mirë është, por nëse është më mirë apo më keq sesa të tjerët...

Ushqimet më të mira verore

0
Nuk keni nevojë ta shpenzoni një pasuri të tërë për t’i shijuar ushqimet e shëndetshme dhe të shijshme verore.   Vera na sjell një...

Ja si e thur merimanga rrjetën e saj

0
Edhe pse asnjëri nga ne nuk dëshiron të shohë rrjeta merimange në tavan, në shumë eksperimente është vërtetuar se këto rrjeta janë shumë të...

Si mbron mjekra

0
  Mbrojtja nga dielli. - Fytyra me mjekër ofron mbrojtje të konsiderueshme nga dielli dhe kanceri i lëkurës, në bazë të rezultateve të studimeve...

Fenomene kuranore: Solidariteti mes milingonave dhe pemëve

0
Pemët janë bimë të çuditshme të cilat kanë frikë nga disa insekte që ushqehen me to. Allahu i Madhërishëm ka bërë që bimët nëpërmjet...

Dilema e verës: të bartim çorape apo jo

0
Disa nga pyetjet që gati të gjithë ia bëjmë vetes me ardhjen e nxehtësisë është nëse çorapet mbrojnë këmbët tona gjatë kësaj stine ose...

Mësimi i një gjuhe të huaj mbron trurin

0
Deri disa vite më parë të shumtë ishin ata që ishin të bindur, që mësimi i dy gjuhëve mund të gjeneronte ngatërresë. Më mirë...

Uji i ftohtë si ilaç: Sëmundja e Ejubit (alejhi selam) dhe shërimi me ujë

0
Autor: Hisham al-Abdallah “(Kujtoje) Ejubin, kur iu lut Zotit të vet: “Mua më ka goditur fatkeqësia e Ti je më mëshiruesi i mëshiruesve!” Ne iu...

Përse njerëzit e kanë të vështirë të ndryshojnë qëndrim

0
Një mendje e bindur është imune ndaj logjikës. Por për këtë ka arsye psikologjike. Shpesh ne jemi të prirë të besojmë një ide që nuk...

Studimi: Meshkujt dhe femrat nuk ndjejnë dhimbje në mënyrë të barabartë

0
Duke vënë në dukje ndryshimet e ndjenjave të dhimbjes në mes të gjinive, shkencëtarët paralajmërojnë se mund të dal se i gjithë kuptimi i...