Çfarë është Protektorati?

Një protektorat është një territor i pavarur që ka status të posaçëm ligjor. Një protektorat është një territor që varet nga një komb i veçantë...

Çfarë është etnografia?

Etnografia është studimi sistematik i njerëzve dhe kulturave. Etnografia është një metodologji cilësore kërkimore që përfshin studimin e një grupi kulturor që jeton në mjedisin...

Çfarë është traktati?

Traktati është një marrëveshje e bërë sipas ligjit ndërkombëtar Që nga koha në memorial, traktatet kanë qenë një dokument i rëndësishëm i hartuar nga vende...

Çfarë është hegjemonia?

Hegemonia është një praktikë ku një shtet ka kontroll mbi një tjetër, në të cilin shteti dominues njihet si hegjemoni./Kumti.com Hegemonia i referohet dominimit nga...

Çfarë është toponimi?

Toponimi është studimi i emrave të vendeve, veçanërisht kuptimet e tyre, tipologjia, përdorimi dhe origjina.   Toponimi është studimi i emrave të vendeve, veçanërisht kuptimet e...
video

Si ta përfeksiononi Elevator Pitchin

Nëse ndodh që të futesh në punëdhënësin ose në partnerin tuaj të biznesit, në një ashensor - ose kudo tjetër për atë çështje -...
video

Si të gjeni sponsorë për mbulimin e një ngjarje

Nëse keni mungese të parave,dhe ju duhen per mbulimin e nje ngjarje paratë dhe keni veshtiresi për ti gjetur, ndiqni këto hapa për të...
video

Si të negocioni kur blini një makinë

Hapi 1: Përcaktoni shumën Pyetni bashkimin tuaj të kreditit për një kredi përpara se të flisni me një tregtar për të krahasuar normat. Gjeni se...
video

Një njeri, bën 40 zëra të ndryshëm (Video)

https://www.youtube.com/watch?v=4lgPowibEA8
video

Golf 2 si ky vështirë që keni parë ndonjëherë (Video)

Mastermilo filloi kur një grup shokësh u mërzitën nga gara e pistës dhe gara me shpejtësi. Ata vendosën se ka shumë gjëra zbavitëse që...

Na ndiqni

166,372NdjekësPëlqe
0NdjekësNdjek
33NdjekësNdjek
3NdjekësNdjek
0PëlqimePëlqe
0AbonuesAbonohu
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë...

Ish shef i misionit amerikan në Kosovë: mungesa e vëmendjes amerikane u ka dhënë mundësi lobistëve që ka punësuar Beogradi, që të ndikojnë në...

Tabela e shkurtimeve te fjalorët e shqipes

Tabela e shkurtimeve është listë në një fletë të fjalorëve që jep shpjegime për shkurtimet e fjalëve dhe shenjave të përdorura në atë fjalorë....

Pamje nga aksioni i Policisë së Kosovës në Zubin Potok

Aksioni i filluar në mëngjesin e ditës së sotme në Veri të Kosovës po vazhdon. Në hyrje të Zubin Potokut Policia e Kosovës ka...