Ja 10 shtetet që punojnë më pak në botë

0
193

CNNMoney ka renditur 10 shtetet ku punonjësit punojnë më së paku gjatë një jave.

Në listën e mëposhtme mund të shikoni orët mesatare të punës si dhe të ardhurat vjetore të punonjësve.

1. Holanda – Punëtorët në Holandë punojnë mesatarisht 29 orë në javë ndërsa të ardhurat mesatare vjetore janë 47 mijë dollarë.

2. Danimarka – Punëtorët në Danimarkë punojnë mesatarisht 33 orë në javë ndërsa të ardhurat mesatare vjetore janë 46 mijë dollarë.

3. Norvegjia – Punëtorët në Norvegji punojnë mesatarisht 33 orë në javë ndërsa të ardhurat mesatare vjetore janë 44 mijë dollarë.

4. Irlanda – Punëtorët në Irlandë punojnë mesatarisht 34 orë në javë ndërsa të ardhurat mesatare vjetore janë 51 mijë dollarë.

5. Gjermania – Punëtorët në Gjermani punojnë mesatarisht 35 orë në javë ndërsa të ardhurat mesatare vjetore janë 40 mijë dollarë.

6. Zvicra – Punëtorët në Zvicër punojnë mesatarisht 35 orë në javë ndërsa të ardhurat mesatare vjetore janë 50 mijë dollarë.

7. Belgjika – Punëtorët në Belgjikë punojnë mesatarisht 35 orë në javë ndërsa të ardhurat mesatare vjetore janë 44 mijë dollarë.

8. Suedia – Punëtorët në Suedia punojnë mesatarisht 36 orë në javë ndërsa të ardhurat mesatare vjetore janë 38 mijë dollarë.

9. Australia – Punëtorët në Australi punojnë mesatarisht 36 orë në javë ndërsa të ardhurat mesatare vjetore janë 45 mijë dollarë.

10. Italia – Punëtorët në Itali punojnë mesatarisht 36 orë në javë ndërsa të ardhurat mesatare vjetore janë 34 mijë dollarë.