Ja si bëhet llogaritja e pagës

Normat e reja të Tatimit në Paga, janë si në vijim :

0 deri 80=0%

80 deri 250=4%

250deri 450=8% dhe mbi

450=10%

Llogaritjen e pagave sipas shkallëve që janë të aplikueshme:

Për të pasur më të qartë po kalkulojmë pagën prej 370€, ku në bazë të ligjit së pari zbresim kontributet pensionale, minimumi 5%.

370×5%=18.50€ Kontributi i punëdhënësit

370×5%=18.50€ Kontributi i punëtorit

Paga e tatueshme në këtë rast është 351.50€

0-80=80€ x 0%=0€

80-250€=170€x4%=6.8€

250-351.50€=101.50€x8%=8.12€

Totali i tatimit është 14.92€

Paga neto në ketë rast është 336.58€, të cilën e merr i punësuari./Kumti.com

Artikulli paraprakDeputeti i Kuvendit të Kosovës thotë se ShIK-u ka punuar me metoda perëndimore
Artikulli vijuesSa janë taksa doganore?