Ministri Bajrami: Rreth 5 mijë nxënës kanë braktisur shkollat, si pasojë e migrimit

0
158

Numri i madh i migrimive kohëve të fundit ka prekur të gjitha moshat, mirëpo më shqetësuese duket të jetë numri i madh i ajkës së popullit tonë – rinisë sonë qoftë ajo e shkollave fillore, të mesme apo edhe studentore.

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Arsim Bajrami i cili vizitoi sot Tiranën, e quajti tepër shqetësues migrimin e fëmijëve-shkollarë bashkë me familjet e tyre.

Sipas tij, janë rreth 5000-mijë nxënës që kanë braktisur shkollat gjë që përbën një problem serioz për të gjitha institucionet e Republikës së Kosovës./kohaislame