Ngujimi i albinëve, gjahtarët duan t’i therin

0
2918

Kjo është e vetmja pjesë e sigurt në Tanzani për albinët të cilët janë në rrezik konstant nga gjahtarët njerëzorë të cilët duan t’i therin ata dhe t’u shesin pjesë të trupit të tyre shtriganëve.

Persekutimi i albinëve i ka rrënjët te besimi se pjesët e trupit të tyre mund të përçojnë fuqi të magjishme, por ata përndiqen edhe nga ata që besojnë se ata ndjellin ters.

Në disa vende, ata vriten që në lindje, sakrifikohen me ritualë, ose përdhunohen sepse besohet se ata kanë këmbë të arit.

38F32C8B00000578-0-image-a-115_1475242371406 38F332DF00000578-0-image-a-123_1475242423099 38F3330A00000578-0-image-a-119_1475242407084