SERBIA E KEQE EDHE PA MILLOSHEVIQIN

0
127

Më 5 tetor, dymbëdhjetë vjet më parë në Beograd u mbajtën demonstratat që quan në rrëzimin  e regjimit të Sllobodan Millosheviqit. Demonstratat shpërthyen  pasi që Millosheviq refuzoi të njoh rezultatet e zgjedhjeve  për president të Republikës Socialiste të Jugosllavisë,më 24 shtator të vitit 2000.

Millosheviq I humbi këto zgjedhje nga kandidati I DOS-it ,Vojisllav Koshtunica ,I cili mori 50.24 % të votave të  zgjedhësve në Serbi, ndërsa Millosheviq 37.12%. Dymbëdhjetë vjet pas këtyre ngjarjeve ,në Serbi vazhdon të jetohet rëndë. Gjendja ekonomike është shumë e keqe,ndërsa vendi, nën presionin e e krizës së përgjithshme është me ndarje të thella dhe mjaft larg integrimit në BE.kohaislame