Shifra zyrtare: Nga Kosova janë larguar 5130 nxënës

0
203

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Arsim Bajrami ka thënë se deri më tani, nga Kosova, të prekur nga fenomeni i largimit nga Kosova, janë edhe nxënësit e cikleve parauniversitare në Kosovë.

Megjithatë, Bajrami nuk ka dhënë numra rreth asaj se sa studentë janë të larguar nga Kosova.

 

“Procesi i largimit ka përfshirë edhe sektorin e edukimit dhe ne kemi shifra ekzakte të cilat janë të proceduara para një jave – përkatësisht rreth 5130 nxënës të cikleve parauniversitare. Jemi duke tentuar që të flasim me prindër që këta nxënës të kursehen”, ka theksuar ministri Bajrami. /Telegrafi/